Fortsatt usikker bemanningssituasjon

Bemanningssituasjonen i bygg, eiendom, og anleggsnæringen generelt og arkitektbransjen spesielt er fortsatt usikker. Arkitektene er byggenæringens kanarifugler - de merker både nedgang og oppgang før andre aktører i næringskjeden.

Det merket vi sist høst. Arkitektbedriftene fikk flere og flere henvendelser om en merkbar nedgang i oppdrag, som igjen gjorde at permitteringsvarsler og varsler om oppsigelser kom.

Bemanningspool

Med dette uforutsigbare markedet ønsket vi bistå våre medlemsbedrifter best mulig. Vi ba medlemskontorene ta kontakt dersom de hadde over/underkapasitet av arbeidskraft slik at vi kunne formidle kontakt mellom medlemmene når det var overlappende behov.

Pål Øyvind Toft Larsson - Dette tilbudet står fortsatt ved lag. Vi oppfordrer medlemskontorer som har over/underkapasitet om fortsatt ta kontakt slik at vi kan bistå, sier Pål Øyvind Toft Larsson, advokat i Arkitektbedriftene.

 

 

 

Dette tilbudet har vært etterspurt, vi har bistått med å matche flere kontorer som har hatt over/underkapasitet. Med ca. 250 arkitekter enten ledige eller permittert og antallet øker ønsker Arkitektbedriftene bistå våre medlemmer så godt vi kan i den situasjonen man står i. Det er rundt 5500 arkitekter i Norge. Det vil si at om lag fem prosent av arkitektene nå ikke har arbeid.

Meld behov til vår advokat Pål Øyvind Toft Larsson, e-post: juridisk@arkitektbedriftene.no

Våre medlemmer finner cv-mal ved utleie/ innleie, som kan benyttes om ønskelig her https://lnkd.in/dzUv8KUP

Relaterte saker


Mest leste saker