Frokostmøte om konjunkturer og innovasjon i arkitektmarkedet 20. sept

Lytt og lær om parametrisk design, kostruksjonssystem, kunstig intelligens, Prognosesenterets rapport for arkitektbransjen, Kantars konjunkturundersøkelse for neste halvår.

Arkitekt fra Snøhetta forteller om Parametrisk design, og om det er et godt verktøy for arkitekten. Spacemakergir byggherren en million arkitektløsninger for tomten ved hjelp av kunstig intelligens. Rallar arkitekter forteller om å gå fra byggkontruksjonen til konstruksjonssystemet. Vi presenterer Prognosesenterets rapport for arkitektbransjen de neste tre årene, og Kantars konjunkturundersøkelse for neste halvår.


streaming 

 

 

 

PROGRAM

Kl 0745 - 08: Frokost

Kl 0800: Arkitektmarkedet tre år frem, Prognosesenteret, Bjørn-Erik Øye. Prognosesenterets årlige rapport om arkitektmarkedet tre år frem, basert på deres kunnskap om planer for bygging i hele landet de neste årene, og arkitektenes forventede andel av dette.

Kl 0815: Arkitektmarkedet akkurat nå, ved adm dir Egil Skavang i Arkitektbedriftene. Arkitektbedriftenes konjunkturundersøkelse (fra TNS Kantar) er basert på svar fra våre 600 kontorledere om deres marked siste og neste halvår.

Kl 0830: Fra byggkonstruksjon til konstruksjonssystem, ved stipendiat ved NTNU og sivilarkitekt hos vårt aspirantmedlemskontor Rallar arkitekter, John Haddal Mork.

Kl 0845: Kunstig intelligens i byggebransjen, ved Spacemaker, Espen Philip Haugen. Spacemaker er for øyeblikket lengst fremme med ny teknologi i arkitektbransjen, og har utviklet en kunstig intelligens til bruk i utviklingen av tomter. Arkitekter vil kunne utforske potensialet i en tomt ved å få generert flere millioner løsninger, og få detaljert informasjon og statistikk til hver av dem.

Kl 0900: Parametrisk design i kreative prosesser, ved Snøhetta, Christopher Oh
Snøhetta jobber med avanserte parametriske verktøy i sine kreative design prosesser særlig tilpasset stedspesifikke miljømessige og klimatiske forutsetninger.  

Kl 0915: Oppsummering og kommentarer, ved adm dir Egil Skavang i Arkitektbedriftene.

Kl 0930: Slutt

Ordstyrer: Egil Skavang, adm dir i Arkitektbedriftene

Praktisk informasjon

Sted: Kongens gate 1, Oslo, hos Asplan Viak
Dato: 20. september 2018
Tid: kl.07:45 - kl.09:30

Andre arrangementer