Ny toppsjef til Arkitektbedriftene

Steinar Skjerdingstad til Arkitektbedriftene

Vi er stolte og glade for å ønske velkommen Steinar Skjerdingstad som ny administrerende direktør i Arkitektbedriftene i Norge. Han kommer fra rollen som salgsdirektør i Selvaag Prosjekt.

Han har også vært daglig leder i bedriften Rindalshytter gjennom mange år, og arbeidet for Sporveien i Oslo med eiendom og utvikling. Han er utdannet sivilingeniør fra NTH med ytterligere faglig påfyll fra BI etter dette. Skjerdingstads erfaring fra eiendomssektoren, merkevarebygging og lange og brede erfaring med strategisk forretningsutvikling vil være viktig for å ta Arkitektbedriftene i Norge videre og at arkitektenes stemme skal være enda tydeligere i samfunnsdebatten.

- Med Steinar Skjerdingstad kommer det en leder til Arkitektbedriftene i Norge med bred og variert erfaring fra bygg -og eiendomsbransjen. Skjerdingstad har et brennende engasjement for god norsk arkitektur, og har jobbet med arkitekter både i forhold til makro byutviklingsprosjekter, men også bygdeutvikling og hyttearkitektur i mikroperspektivet. Vi er veldig glade for å få med Steinar på laget i Arkitektbedriftene, sier styreleder Michelle S. Wright. Med Steinar får vi en leder som kjenner bygge-, anleggs- og eiendomsnæringen (BAE) godt.

Norske arkitekter er i verdenstoppen. BAE-næringen står for 40 prosent av klimaavtrykket i Norge. Skal dette ned må arkitektene spille en viktig rolle. Respekten for natur og omgivelser preger mye av arkitektenes løsninger og vil bare ha økende betydning. Vi ligger langt fremme på bærekrafts aspektene enten vi snakker om klima og miljø eller sosial bærekraft.

 - Vi har gjort en svært grundig prosess for å finne den som skal lede Arkitektbedriftene fremover, inkludert et bredt søk på tvers av bransjer. Det var mange spennende kandidater til stillingen, og svært solide kandidater i finalerunden. Steinar skilte seg ut og sto frem som den beste kandidaten. Jeg er svært glad og stolt over at Steinar valgte å takke ja til å lede Arkitektbedriftene videre, avslutter Wright.

Steinar3 - Jeg er svært takknemlig for muligheten til lede Arkitektbedriftene i Norge, sier Steinar Skjerdingstad.

- Noen ganger dukker det opp muligheter og jobber du virkelig har lyst på. Det var tilfelle for meg denne gangen. Jeg gleder meg til å jobbe for bedre vilkår og sterkere posisjonering av norske arkitektbedrifter. Som medlemsstyrt bransjeorganisasjon må vi være lyttende til nettopp medlemmene. Vi må levere relevante løsninger og god sørvis i henhold til faktiske behov, og gjerne over forventning.

- Norge har verdenskjente arkitektkontorer som tegner symbolbygg over hele verden, fra Times Square i New York til flyplasser i Kina. Vi har alle fått med oss debatten rundt nytt regjeringskvartal og ikke minst «arkitekturopprøret». Men arkitektbransjen er også mye mer enn dette. I det store bildet handler det om å skape gode rammer for folks liv og samfunnets utvikling. Byggenæringen er en spennende næring og helt avgjørende for at vi skal lykkes i det grønne skiftet. Her spiller arkitektene en helt sentral rolle sier Skjerdingstad

- Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med medlemsbedriftene, bransjen og administrasjonen, og at vi sammen skal videreutvikle Arkitektbedriftene i Norge til å være en innovativ og fremtidsrettet bransjeforening for arkitektbransjen.

- AiN har utviklet seg til å bli en viktig aktør for arkitektbedriftene, om lag 90 % er medlemmer. Det bør være helt naturlig at samtlige arkitektkontorer er medlemmer i Arkitektbedriftene, og vi går for 100 %, sier Skjerdingstad til slutt.

Steinar Skjerdingstad tiltrer 1. september.

For mer informasjon, kontakt:

Michelle S Wright telefon 924 37 429

Steinar Skjerdingstad telefon 909 99 475

 

 

 

 

 

.;)

Relaterte saker


Mest leste saker