Stort oppmøte under åpningen av Arkitekturgata!

Arkitektbedriftenes arrangement om hvordan arkitektur bidrar til ønsket utvikling ble sett og hørt av mange under Arkitekturgatas offisielle åpning i formiddag.

Første diskusjon ut var mellom Byarkitekten i Bergen, Maria Molden, direktør for samfunn og plan i Aspelin Ramm, Sverre Landmark og samfunnsviter Per Gunnar Røe.

Totalt skal det gjennom 2 fulle dager gjennomføres hele 28 arrangementer som viser et samlet Arkitektur-Norge, og hvorfor arkitektur- og designfagene er sentrale for omstilling av Norge. 

Line Ramstad (AiN) og Siri Holmboe Høibo (Doga) leder fellessatsingen på Norges største politiske møteplass, under overskriften «re.form – arkitektur former fremtiden.

– Ved å transformere Torvgaten i Arendal sentrum til den tverrfaglige møteplassen «Arkitekturgata», demonstrerer vi også demokrati i praksis, forteller Ramstad. 

Arkitekturgata er et strategisk samarbeid mellom Design og arkitektur Norge (DOGA), Arkitektbedriftene i Norge (AiN), Norske arkitekters landsforbund (NAL), Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL), Norske landskapsarkitekters forening (NLA), Arkitektenes Fagforbund (AFAG), Med Hjerte For Arendal, Oslo arkitekturtriennale (OAT) og Lyskultur.

Arkitekturgata er designet og utformet av Studio Oslo landskapsarkitekter i samarbeid med Vestre, og bygd på dugnad av de samarbeidende organisasjoner. 

Stor suksess ble også arrangementet "Stokkøya - Fra fraflytting og arbeidsløshet til verdiskapning i lokalsamfunnet". Arrangementet ble flyttet fra Lilandgården og ut i sola, og samtalen om hvordan et lite sted ytterst på Fosen kunne bli en av Norges mest attraktive turistdestinasjoner var godt besøkt og høstet gode tilbakemeldinger. Her møtte vi Roar Svenning (gründer og utviklingsansvarlig ved Stokkøya Sjøsenter), Ogmund Sørlig og Katy Chada fra Pir II arkitekter, og ordfører Vibeke Stjern fra Åfjord kommune. 

Alle våre arrangementer sendes direkte på arkitekturskaperverdi.no

I morgen følger vi opp med "Færder - Fra håpløshet til mestringsfølelse", klokken 12:00-13:00, og diskusjonen "Hvordan former arkitektur framtiden" fra 18:00-20:00.

Relaterte saker


Mest leste saker