Årets skolebygg 2019 er kåret

Prisen gikk til den nye Bjørlien skole i Vestby. Bjørlien vant mot to andre skoler nominert til konkurransen. Nohrcons utvalgte jury fremhevet blant annet et solid materialvalg og en fin sammenkopling av funksjoner i skolebyggene. Gratulerer til Vestby kommune og LINK arkitekter!

Bygget for fremtidens barn og trivsel

Bjørlien skole ligger sentralt nord i kommunen med kort vei til Vestbyhallen og Risil barnehage og arkitekturen er en bumerangformet planløsning over 3 etasjer, hvor skolens amfi danner knutepunktet i bygget. På skolen finnes flotte spesialrom for blant annet musikk, kunst og håndverk, mat og helse og naturfag.

Bruk av kraftige farger understreker byggets karakter som barneskole. Alle detaljer er der for å inspirere og gjøre dette til en skole man blir glad i og trives i, og det har blitt lagt stor vekt på det lekne og litt overraskende.

Musikkboksen ligger som et skulpturelt element ved hovedinngangen. Boksen er utformet som et frittliggende objekt kledd med silketrykkede plater med sangtekster og noter som skolen selv har valgt ut fra både Beethovens 9. symfoni og Bruce Springsteen. Dens geometri gjør den til det unike objektet som transformerer fellesarealet til byggets hjerte.

Juryens begrunnelse

"Solid materialvalg. Fin sammenkopling av funksjoner scene, musikkrom og mat og helse-arealer som gir gode muligheter for bruk i skolehverdag og for lokalsamfunnet. Samlende trinnarealer for hvert trinn (storklasserom som kan deles med skillevegg, samt et mindre klasserom grupperom som kan sambrukes) – disse arealene kan gi mange muligheter. Fornuftig plassering av elevgarderobene i kjernen. Mye areal til lager. Renholdsvennlig inngangsparti med god soneinndeling."

Besøk skolens hjemmesider >>

Relaterte saker

3--alta-omsorgssenter---bilde-roy-gunnar-berg

Alta omsorgssenter er årets helsebygg 2021

Publisert: 4. juni 2021
1--torvbr-c3-a5ten-skole---hundven-clements-photography

Årets skolebygg 2021

Publisert: 9. april 2021
DCIM\100MEDIA\DJI_0389.JPG

Europan 16 er lansert

Publisert: 6. april 2021
Exterior_5_-_photo_MDH

Vinnere av DOGA Hedersmerket 2021

Publisert: 11. mars 2021

Mest leste saker