Årets skolebygg 2019 er kåret

Prisen gikk til den nye Bjørlien skole i Vestby. Bjørlien vant mot to andre skoler nominert til konkurransen. Nohrcons utvalgte jury fremhevet blant annet et solid materialvalg og en fin sammenkopling av funksjoner i skolebyggene. Gratulerer til Vestby kommune og LINK arkitekter!

Bygget for fremtidens barn og trivsel

Bjørlien skole ligger sentralt nord i kommunen med kort vei til Vestbyhallen og Risil barnehage og arkitekturen er en bumerangformet planløsning over 3 etasjer, hvor skolens amfi danner knutepunktet i bygget. På skolen finnes flotte spesialrom for blant annet musikk, kunst og håndverk, mat og helse og naturfag.

Bruk av kraftige farger understreker byggets karakter som barneskole. Alle detaljer er der for å inspirere og gjøre dette til en skole man blir glad i og trives i, og det har blitt lagt stor vekt på det lekne og litt overraskende.

Musikkboksen ligger som et skulpturelt element ved hovedinngangen. Boksen er utformet som et frittliggende objekt kledd med silketrykkede plater med sangtekster og noter som skolen selv har valgt ut fra både Beethovens 9. symfoni og Bruce Springsteen. Dens geometri gjør den til det unike objektet som transformerer fellesarealet til byggets hjerte.

Juryens begrunnelse

"Solid materialvalg. Fin sammenkopling av funksjoner scene, musikkrom og mat og helse-arealer som gir gode muligheter for bruk i skolehverdag og for lokalsamfunnet. Samlende trinnarealer for hvert trinn (storklasserom som kan deles med skillevegg, samt et mindre klasserom grupperom som kan sambrukes) – disse arealene kan gi mange muligheter. Fornuftig plassering av elevgarderobene i kjernen. Mye areal til lager. Renholdsvennlig inngangsparti med god soneinndeling."

Besøk skolens hjemmesider >>

Relaterte saker

Juryen Statens pris for byggkvalitet 2020

Statens pris for byggkvalitet

Publisert: 24. februar 2020
Skomvaer_Rock Diagram-01

Profesjonalitetsprisen 2-2019

Publisert: 14. februar 2020
IK_Snohetta-Under_0915-crop

Fire vinnere av DOGA Hedersmerket

Publisert: 23. januar 2020
1. Kolbotn Omsorgsboliger - KILDE ÅF Consult

Årets helsebygg kåret

Publisert: 2. desember 2019

Mest leste saker