Arkitektur N er årets tidsskrift

Hvert år kårer Norsk tidsskriftforening og andre journalist- og kulturorganisasjoner, det de mener er årets tidsskrift. At utmerkelsen i år går til en utgivelse om arkitektur, er en opptur for bransjen!

Juryen, som besto av Margunn Vikingstad (litteraturkritiker i Morgenbladet), Andreas Wiese (daglig leder Litteraturhuset i Oslo), Geir A. Skomsøy (designfaglig rådgiver), Vidar Røeggen (seniorrådgiver, Universitets- og høgskolerådet, og Gerd Johnsen (forlagssjef Res Publica), begrunnet valget med:

"I løpet av 2018 har Arkitektur N løftet seg opp som et spennende og utadvendt tidsskrift med et stort potensielt nedslagsfelt, også utenfor egne faglige rekker. En stadig voksende interesse for form og arkitektur møtes med god og velformulert journalistikk.

De evner også å slå inn i samfunnsdebatten om pågående arkitekturprosjekter. Substansen skinner gjennom i typografien, foto, illustrasjoner, papirkvaliteten og hvordan den enkelte teksten og tidsskriftet i sin helhet er organisert. Juryen er samstemte i at Arkitektur N har blitt et ”Gesamtkunstwerk”. Dette er årets tidsskrift."

Prisen er støttet av Norsk Journalistlag, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Kulturrådet, samt Norsk tidsskriftforening.

Les mer om Norsk didsskriftforeningen >>

Relaterte saker

3--alta-omsorgssenter---bilde-roy-gunnar-berg

Alta omsorgssenter er årets helsebygg 2021

Publisert: 4. juni 2021
1--torvbr-c3-a5ten-skole---hundven-clements-photography

Årets skolebygg 2021

Publisert: 9. april 2021
DCIM\100MEDIA\DJI_0389.JPG

Europan 16 er lansert

Publisert: 6. april 2021
Exterior_5_-_photo_MDH

Vinnere av DOGA Hedersmerket 2021

Publisert: 11. mars 2021

Mest leste saker