Arkitektur N er årets tidsskrift

Hvert år kårer Norsk tidsskriftforening og andre journalist- og kulturorganisasjoner, det de mener er årets tidsskrift. At utmerkelsen i år går til en utgivelse om arkitektur, er en opptur for bransjen!

Juryen, som besto av Margunn Vikingstad (litteraturkritiker i Morgenbladet), Andreas Wiese (daglig leder Litteraturhuset i Oslo), Geir A. Skomsøy (designfaglig rådgiver), Vidar Røeggen (seniorrådgiver, Universitets- og høgskolerådet, og Gerd Johnsen (forlagssjef Res Publica), begrunnet valget med:

"I løpet av 2018 har Arkitektur N løftet seg opp som et spennende og utadvendt tidsskrift med et stort potensielt nedslagsfelt, også utenfor egne faglige rekker. En stadig voksende interesse for form og arkitektur møtes med god og velformulert journalistikk.

De evner også å slå inn i samfunnsdebatten om pågående arkitekturprosjekter. Substansen skinner gjennom i typografien, foto, illustrasjoner, papirkvaliteten og hvordan den enkelte teksten og tidsskriftet i sin helhet er organisert. Juryen er samstemte i at Arkitektur N har blitt et ”Gesamtkunstwerk”. Dette er årets tidsskrift."

Prisen er støttet av Norsk Journalistlag, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Kulturrådet, samt Norsk tidsskriftforening.

Les mer om Norsk didsskriftforeningen >>

Relaterte saker

Juryen Statens pris for byggkvalitet 2020

Statens pris for byggkvalitet

Publisert: 24. februar 2020
Skomvaer_Rock Diagram-01

Profesjonalitetsprisen 2-2019

Publisert: 14. februar 2020
IK_Snohetta-Under_0915-crop

Fire vinnere av DOGA Hedersmerket

Publisert: 23. januar 2020
1. Kolbotn Omsorgsboliger - KILDE ÅF Consult

Årets helsebygg kåret

Publisert: 2. desember 2019

Mest leste saker