Erklæring om samsvar/kontroll er nå lansert i MAKS-søk

Et nytt steg i utviklingen av digitale søknader er gjennomført. Nå er det mulig å sende og motta digitale samsvarserklæringer via MAKS-søk.

I den forbindelse har foretak og ansvarsretter blitt forbedret slik at opprettelsen, utsendingen og mottaket av erklæringer er mer smidig.

Arkitektbedriftene håper at endringene blir tatt godt imot og er veldig takknemlig for konstruktive tilbakemeldinger på hvordan vi kan forbedre løsningen enda mer frem mot sommeren.

Hva har endret seg?

Foretakside

I venstremenyen finnes det en lenke til oversikt over alle foretak i prosjektet, der man kan opprette ansvars-, samsvars- og kontrollerklæringer. 

Ansvarsretter

Ansvarsområdene støtter nå at man kan legge til flere ansvarsretter hvis man har behov for det. I tillegg er funksjonaliteten når man sender ansvarsretter forbedret.

Samsvars- og kontrollerklæringer

Samsvars- og kontrollerklæringer er knyttet opp mot et konkret fagområde og en konkret ansvarsrett, slik at det kan sendes til ulike personer i samme foretak.

Automatisk innhenting av status på søknader og skjemaer

Informasjon om at søknaden har blitt sendt til kommunen, at det ansvarlige foretak har signert erklæring, eller at nye nabomerknader foreligger vil nå dukke opp i sidepanelet man finner i høyre kant på skjermen. 

Support

En nærmere beskrivelse av de nye funksjoner ligger her >>

Ved behov for support, setter vi pris på god beskrivelse av problemet og hvilke prosjekt det gjelder. Mye nyttig informasjon finnes i artiklene i lenken over, og de ligger også under FAQ hvis man har behov for å lese dem ved en senere anledning.

Relaterte saker

1054923420

Arbeidstilsynets samtykke kan nå søkes gjennom MAKS-søk

Publisert: 23. juni 2021
490615091

MAKS-søk har bikket 5000 søknader

Publisert: 20. mai 2021
Hjemmeside MAKS-søk

MAKS-søk: Oppdatering februar 2021

Publisert: 9. februar 2021
1170380890

God jul fra MAKS-teamet

Publisert: 15. desember 2020

Mest leste saker