Årets skolebygg 2021

Vinneren av Årets skolebygg 2021 er Torvbråten skole i Slemmestad. Prosjektet er tegnet av LINK arkitektur. Tre andre skoler var nominert til prisen.

En offentlig avstemning bestemte hvem som vant, og vinnerprosjektet er den andre norske skolen som oppnår Svanemerket – et godt eksempel på økende fokus på bærekraftig bygg. Ordføreren er på vegne av kommunen veldig stolt over prisen som gir masse motivasjon og inspirasjon i det videre arbeidet med å bygge bærekraftige lokalsamfunn.

Kåringen

Nohrcon er kurs- og konferansearrangør som holder arrangementer om bygg, anlegg og offentlige anskaffelser - blant annet skolebygg. Formålet er å øke kunnskapsdelingen, slik at byggherrer, arkitekter, ingeniører og andre kan inspirere hverandre til å oppnå best mulig resultat med sine prosjekter. Det er til fordel for både elevene og lærerne, som må bruke de ferdige fasilitetene, og til samfunnet som helhet.

Som en naturlig utvidelse av kunnskapsdelingen som finner sted på den årlige Temauka om bygging av fremtidens skole, deles det ut en pris for Årets skolebygg for å sette ytterligere fokus på de vellykkede prosjektene, som andre kan bli inspirert av, og brukerne og lokalsamfunnet får en klarere stemme. Tross alt er det nemlig bruk av skolen i praksis, som endelig avgjør om et prosjekt er vellykket.

Les også om gode skolebygg på Arkitektur skaper verdi >> 

Ny standard med Svanemerket 

Torvbråten skole har svært høye miljøambisjoner. Skolen fokuserer både på sosial bæredyktighet og miljøriktig arkitektur. Form, plassering og detaljløsninger er utformet med fokus på energibruk, klimagassutslipp, og menneskelig behov.

Skolebygget er Norges andre Svanemerkede skolebygg – skolen er blant annet bygd uten bruk av produkter som inneholder stoffer som er farlig for miljøet eller menneskers helse. Skolen er utformet med bakgrunn i naturmaterialer og for å gli godt inn i omgivelsene. De interne rommene er utformet med utstrakt bruk av eksponert massivtre. Dette gir lune og behagelige læringsarealer, samt et stabilt inneklima.

Les mer om kåringen og vinneren her >>

Relaterte saker

3--alta-omsorgssenter---bilde-roy-gunnar-berg

Alta omsorgssenter er årets helsebygg 2021

Publisert: 4. juni 2021
DCIM\100MEDIA\DJI_0389.JPG

Europan 16 er lansert

Publisert: 6. april 2021
Exterior_5_-_photo_MDH

Vinnere av DOGA Hedersmerket 2021

Publisert: 11. mars 2021
02_Vindmøllebakken_by Helen & Hard_Sindre_Ellingsen_72dpi_Lav

Statens pris for byggkvalitet - Nominér

Publisert: 4. mars 2021

Mest leste saker