Arkitektbedriftene flytter

Nye kontorer fra høsten 2024.

AiN flytter fra kontorene i 7. etasje i Essendropsgt. 3 på Majorstuen til Munchs gt. 5b mellom St. Olavs plass og det nye regjeringskvartalet.

- Arkitektbedriftene har hatt tilhold i Essendropsgate i mange år. Vi ønsker oss nå kontorer som i større grad er tilpasset våre arbeidsoppgaver og behov slik de er i dag. Vi legger til rette for at dette også kan bli en nyttig møteplass for medlemmene våre, sier administrerende direktør Steinar Skjerdingstad.

Fokus på bærekraft

De nye lokalene vil i større grad vil speile den bransjen vi er en del av, og at kontorene vil bli et flott eksempel på bærekraftig omskaping av gamle industriarealer til kontorformål. Bygget vil bli Breeam in-use sertifisert med målsetning Excellent.

"Litografen"

Munchsgt. 5b ble oppført som trykkeri og konvoluttfabrikk på 30-tallet, og har fått kallenavnet «Litografen». Arkitekt for bygget var Knut Knutsen, som har vært en av de mest betydningsfulle og produktive modernistene i norsk arkitekturhistorie.

Bygget er i disse dager under total rehabilitering til et 9. etasjers kontorbygg. Arkitekter for ombyggingen er MAD arkitekter og Sane interiørarkitekter.

IMG_8027

Arkitektbedriftene vil overta 2. etg. i september -24. 2. etg i bygget som også delvis er en høy 1. etg vil være lett tilgjengelig fra gateplan. Det vil bli lobby og personalrestaurant i 1. etg, og en kaffebar som vil være åpen både for leietakere og andre i nærområdet.

 

Relaterte saker


Mest leste saker