Felles oppfordring fra bransjen

I et felles initiativ for å sikre at regjering og kommune-Norge forstår alvoret i dagens situasjon, går bransjeforeningene i bygge- og anleggsnæringen i Norge nå sammen om et klart og tydelig budskap.

Arkitektbedriftene har sammen med de øvrige bransjeforeningene i bygge- og anleggsnæringen sendt følgende oppfordring til statsministeren og kommunene:

«Bygge- og anleggsnæringen er alvorlig bekymret for at arbeider nå stopper opp. Flere oppdragsgivere går i «vente og se»-posisjon og saksbehandlingen stopper opp i flere kommuner. Nå må regjeringen gi beskjed om at hjulene må holdes i gang!»

- Konsekvensene av stopp i mange prosjekter er dramatisk og blir fort svært kostbare for alle parter, sier adminstrerende direktør i Arkitektbedriftene, Egil Skavang. - De prosjekterende har god arbeidskapasitet og det er ingen grunn til å stanse arbeidene. Vi trenger alle at det er så mange arbeidsoppgaver som mulig i hele næringens verdikjede.

Flere medlemmer melder allerede om full stopp i prosjekter hvor det er fullt mulig å fortsette produksjonen. Der det ikke er fysisk umulig å drive prosjektet er det helt avgjørende å holde arbeidet i gang. Tapene blir fort store for så vel byggherre som de ulike leverandørleddene i byggeprosjektene.

Arkitektbedriftene holder dere oppdatert om saken.

 

Relaterte saker


Mest leste saker