Gode søkertall til arkitektstudiet

Oversikten fra Samordna opptak viser at søkertallene til arkitektstudiet ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo har økt fra i fjor til i år, og i år er det totalt 2.233 personer som har søkt. 1.133 av disse har studiet på førsteplass, og det betyr at det nærmer seg 19 førsteprioritetssøkere per plass. På designstudiet er det omlag 3,4 søkere per studieplass.

Arkitektur- og designhøgskolen har, i år som i fjor, 60 studieplasser.

God fremtid for faget

Administrerende direktør i Arkitektbedriftene, Steinar Skjerdingstad, er glad for tallene.

November 2022 – Dette lover god for faget. Selv om arkitektbransjen opplever harde tider med stor usikkerhet viser dette at studentene tenker langsiktig og ser at det kommer bedre tider etter bølgedalen vi nå er nede i. Vi er veldig glade for at det er høye søkertall, sier han, og legger til at Arkitektbedriftene også støtter opp om kampen for flere studieplasser.

- Senest sist uke var vi sammen med AHO og NAL på Stortinget og møtte representanter for Senterpartiet og la frem synspunkter og innspill til arbeidet med den fremtidige Profesjonsmeldingen. Her møtte vi stor forståelse for AHOs syn på kampem for fremtidige studieplasser. 

Relaterte saker


Mest leste saker