Hvordan forsikrer din bedrift sine ansatte?

Hvilke forsikringer bør man velge til de ansatte?  
Hvilke må man faktisk ha? 
 
Vi har samlet noen tips som gjør det enklere for deg som arbeidsgiver å velge de riktige og beste forsikringene. 

Noen forsikringer er lovpålagte. Disse må selvsagt på plass når man driver en bedrift på en trygg og seriøs måte. Som regel har de ansatte krav på to ting fra deg som arbeidsgiver: 
 
Yrkesskadeforsikring – for å ta vare på sikkerheten på arbeidsplassen 
Pensjonssparing – for å passe på at alle får satt av minst 2% til pensjon 
 
Når dette er på plass, er det formelle i orden. Men før du lener deg helt tilbake, kan det være greit å sjekke hvilke andre nyttige og fornuftige forsikringer som finnes. 
 

Hva med fritiden til de ansatte? 

De siste årene har det blitt vanligere at bedrifter velger forsikringer som ikke bare gjelder på jobb, men også dekker det som skjer på fritiden. Dette kan gjøre hverdagen enklere, både for deg som arbeidsgiver og de som jobber hos deg. 
 
En yrkesskadeforsikring er begrenset til å gjelde skader som skjer i arbeid, på jobben, innenfor arbeidstiden.  

Under ser du noen eksempler fra hjemmekontoret, som ikke nødvendigvis fyller de kravene for hva som defineres som yrkesskade: 

  • Den ansatte tar en pause fra arbeidet og setter på en maskin med klær. På veien faller den ansatte i trappen og skader seg. 
  • Den ansatte går på kjøkkenet for å hente seg en kopp kaffe, men sklir på kjøkkengulvet og skader seg. 
  • Den ansatte går ut og henter posten, og deiser hodet i bakken på veien og blir skadet. 

 

Velger du å legge til fritidsulykkeforsikring, får du en god trygghet gjennom hele døgnet. På samme måte vil en utvidet reiseforsikring ta seg av ting som skjer når du er på farten, enten det er på jobbreise eller ferie. 

Med slike forsikringer slipper du unna noen vanskelige tvilstilfeller og gråsoner mellom jobb og fritid. Alle som jobber hos deg vet at de er godt forsikret – på hjemmekontor, på kurs, på vei til en byggeplass eller på togstasjonen. 
 
En viktig grunn til at flere av kundene våre utvider forsikringene sine, er at de vil være en attraktiv arbeidsgiver. Konkurransen om de gode hodene blir stadig tøffere. Derfor er det viktigere enn noen gang å ta godt vare på de flinke folkene som jobber hos deg. 

Hvis du vurderer å gå et steg lenger for de ansatte, kan helse være et lurt område å se nærmere på. Å holde sykefraværet nede og trivselen oppe er vinn-vinn, både for bedriften og de som jobber der. Derfor kan en behandlingsforsikring være smart. Med en slik forsikring blir det lettere å få hjelp raskt, så veien tilbake til jobb blir enklere. 

 

Uforpliktende rådgivning 

Arkitektbedriftene Forsikringsservice har i samarbeid med Tryg Forsikring flere forsikringsprodukter enn de vi har nevnt over, som vi tilbyr dere som bedrift. Du finner mer info om produktene på våre nettsider.  

Synes du det er vrient å velge riktige forsikringer eller forstå hva de faktisk innebærer? Ta gjerne en prat med oss på telefon eller send en mail, så hjelper vi deg videre. 

 

Relaterte saker


Mest leste saker