Snøhetta er årets vekstskaper

Kjetil Trædal Thorsen fra Snøhetta i Oslo mottok i kveld den gjeve prisen EY Entrepreneur Of The Year Norge 2022, og han skal representere Norge i den internasjonale finalen i Monaco i juni.

 – Snøhetta, som er en relativt liten aktør fra et relativt lite land, har virkelig klart å gjøre seg bemerket internasjonalt. Det synes jeg er fantastisk! Juryen har kåret en verdig vinner, som kan representere Norge på en god måte i den internasjonale finalen senere i år. Den gleder jeg meg til å følge, sier Ina K. Rosenberg, partner i EY og leder for EY Entrepreneur Of The Year i Norge.

Det finnes om lag 4 200 selskaper som tilfredsstiller kriteriene for å delta i Entrepreneur Of The Year. Torsdag kveld stod 12 finalister igjen og konkurrerte om å bli Norges representant i den internasjonale finalen.

– Finalen var full av verdige deltakere, og vi i EY er stolte av å hylle Norges beste vekstskapere for 21. året på rad. Alle finalistene har en enorm dedikasjon til virksomheten og til å skape vekst og arbeidsplasser. De kan med god grunn være stolte av det de har fått til. De ser og griper muligheter til å ta virksomhetene et steg videre, og de er virkelig eksempler til etterfølgelse, sier Rosenberg.

Juryen vektlegger bærekraft og innovasjonskraft

Juryen vektla at Snøhetta har et spisst fokus på ESG (Miljø-, sosiale- og forretningsetiske forhold) og at Snøhetta har skapt en solid internasjonal virksomhet i en konkurranseutsatt bransje.

– Med kreativitet, verdibasert ledelse og stor personlig risiko, har vinneren på en imponerende måte grepet muligheter og skapt en solid internasjonal virksomhet i en konkurranseutsatt bransje. Vinneren har ESG som bærebjelke, er ikke redd for å sette spørsmålstegn ved etablerte sannheter, og de er godt posisjonert for videre vekst og verdiskaping, leder for den uavhengige juryen, Hans-Petter Mellerud i Zalaris ASA.

Vinnerne av de øvrige prisene var:

Årets Scale-up: Henrik Johannessen og Ruben Holm Andersen i uteDESIGN

Sustainability: Aksel Kverneland i Kverneland Energi

YOUNG (beste vekstskaper under 35): Christian Johansen i Kystmiljø og Nutrishell

I tillegg vant Møller-familiens Aars AS EYs egen ærespris Årets familiebedrift 

Her er årets finalister.

Relaterte saker


Mest leste saker