Årets skolebygg 2020

Årets skolebygg 2020 er Steinkjer skole i Steinkjer kommune. Juryen fremhevet blant annet at prosjektet er et helhetlig skoleanlegg preget av kvalitet i alle ledd.

For fjerde år på rad har Nohrcon satt fokus på de gode eksemplene på nye og renoverte skoler i Norge med pris for Årets skolebygg. Etter skarp konkurranse med fire andre nominerte prosjekter gikk prisen til Steinkjer skole i Steinkjer kommune. Gratulerer til Rambøll med Rolvung og Brøndsted arkitekter.

De andre nominerte var:

  • Flesberg skole, Flesberg kommune
  • Glommasvingen skole, Sør-Odal kommune
  • Nordre Ål skole, Lillehammer kommune
  • Vestsiden ungdomsskole, Kongsberg kommune

Juryens uttalelse

"Et helhetlig skoleanlegg preget av kvalitet i alle ledd. Steinkjer skole har løst koblingen mellom inne- og uterom på svært gode måter. Kvartalstenkning og skoletomt i bystruktur støtter godt opp under sentrumsdannelse. Rause uteområder gir som sådan en variert park for hele byen."

"Innrettet både inne og ut til de enkelte alderstrinn, med god variasjion i de forskellige innretninger og romligheter. Bevegelse understøttes ved forskellige muligheter i innretningen rundt i skolen. Skolen fremstår åpen og imøtekommende med god transparens."

Et hjerterom som begeistrer både barna og byen

Den nye skoles visjon er ”begeistring i sentrum” – Begeistringen skal ha en stor plass i alt læringsarbeid. Skolen skal være med å sette preg på Steinkjer bysentrum gjennom åpenhet og deltakelse i aktiviteter i og rundt sentrum. Bygget er delt inn i tre hoveddeler: Trinnområder, administrasjon/lærerrom/bibliotek/spesialrom og hall. Dette ligger rundt sentralrommet – hjertet i skolen – med et amfi som binder sammen de to etasjene.

Materialpaletten har bruken av tre som et viktig utgangspunkt med hensyn til fargevalg og en tematikk som forholder seg til funksjonsområdene. Dette gjenspeiles ved eksponert massivtre og hvitlasert finer, utvalgte gjengående farger som forholder seg til definerte områder og et felles tregulv som angir fellesområdene. Utvendig er samme trekledning benyttet med ulike komposisjoner, dimensjoner og sammensetningsteknikker.

Utformingen av utearealene er gjort med tanke på de forskjellige aldres behov, og området er innrettet med avskjerming og trygghet for de minste barna og utfordring og full aktivitet for de eldste. Utearealene brukes av lokalbefolkningen om ettermiddagen og kvelden og fremstår like mye som en nabolagspark.

Les mer her >>

Relaterte saker

3--alta-omsorgssenter---bilde-roy-gunnar-berg

Alta omsorgssenter er årets helsebygg 2021

Publisert: 4. juni 2021
1--torvbr-c3-a5ten-skole---hundven-clements-photography

Årets skolebygg 2021

Publisert: 9. april 2021
DCIM\100MEDIA\DJI_0389.JPG

Europan 16 er lansert

Publisert: 6. april 2021
Exterior_5_-_photo_MDH

Vinnere av DOGA Hedersmerket 2021

Publisert: 11. mars 2021

Mest leste saker